Rabitə və İnformasiya Texnologiyaları Nazirliyinin elektron xəbər xidməti
Çörəklə qidalanma piylənməyə səbəb olmur
Çörəklə qidalanma piylənməyə səbəb olmur. İspan alimləri qidalanma, piylənmə və taxılın insan orqanizminə təsiri üzrə son 30 ilin elmi işlərini ətraflı araşdırdıqdan sonra bu nəticəyə gəliblər.
Araşdırma nəticəsində məlum olub ki, çörəklə qidalanma piylənməyə səbəb olmur. Əksinə, çəkini aşağı salmağa kömək edir: belə ki, çörək mədəyə düşdükdə toxluq hissi yaradır və daha sonra orqanizm tərəfindən tam olaraq həzm olunur.
Alimlərin fikrincə, hər bir insanın qida rasionunda çörək mütləq olmalıdır. Bu halda çörəyin qara, ağ, boz olmasının praktiki olaraq heç bir əhəmiyyəti yoxdur. Əgər insanlar artıq çəkidən xilas olmaq istəyirlərsə, o zaman şirniyyatlardan və tərkibində xeyli miqdarda şəkər olan çörək-bulka məmulatlarından imtina etməlidirlər.
EMİL
27/04/12 Çap et